Volleybalheren Vonk pakken titel na bloedstollende ontknoping

De volleybalheren van Vonk hebben zaterdagavond in Musselkanaal de titel in de 1e klasse C bemachtigd. Vonk verloor weliswaar na een bloedstollende ontknoping met 3-1 van directe concurrent MSK, maar had aan één setwinst voldoende om promotie naar de hoofdklasse veilig te stellen.

Het was merkbaar dat de formatie van trainer-coach Henk de Olde in sporthal Veenhorst onder hoogspanning stond. In de eerste drie sets werd een voorsprong op het laatste moment weer uit handen gegeven: 25-21, 25-22 en 25-20. Vonk was een zenuwinzinking nabij, maar pas in de slotfase van de vierde en beslissende set werd alsnog orde op zaken gesteld: 23-25.

Kampioen

Succes is compleet

Daarmee is het succes voor Volleybalvereniging Vonk compleet, want ook het damesteam werd eerder deze maand kampioen en speelt komend seizoen net als de herenhoofdmacht in de hoofdklasse.