Volleybaldames Vonk pakken kampioenstitel

Het was eigenlijk niet meer de vraag of de volleybaldames van Vonk kampioen in de 1e klasse C gingen worden, maar wel wanneer. Afgelopen zaterdag werd de titel definitief een feit. De ploeg van trainer-coach Elles Boer versloeg in de sfeervolle Drostenhal Emmen DS3 met 4-0.

Vonk had aan twee setjes genoeg om het kampioenschap en daarmee promotie naar hoofdklasse veilig te stellen. Dat bleek achteraf een eenvoudige klus. Ook voor de Emmenaren stond er overigens nog het nodige op het spel. De bezoekers staan negende en hebben de punten hard nodig in de strijd om lijfsbehoud.

In de eerste set speelde de kampioenskoorts de Coevordenaren duidelijk parten. Het ging lange tijd gelijk op. In de slotfase maakten de Emmenaren de nodige fouten en kon Vonk de eerste set met 25-17 winnend afsluiten.

Druk van de ketel

Daarmee was de druk iets van de ketel. In de tweede set begon Vonk met een voorsprong, maar die verdween snel. Het spel van Vonk bleef nog steeds wisselvallig, maar de thuisploeg wist toch een voorsprong op te bouwen. Deze werd in het vervolg van de tweede set ook niet meer weggegeven. De ploeg van Elles Boer verzilverde bij de 4e setpunt eindelijk de set (25-20) en wist zo het kampioenschap binnen te halen.

Vertrek Elles Boer

De derde en vierde set werden met 25-17 en 25-21 winnend afgesloten. De ploeg kreeg in de Drostenhal een staande ovatie en maakt komend seizoen de stap naar de hoofdklasse. Dat doen de volleybaldames zonder trainer Elles Boer. Na vier seizoenen gaat de trainer-coach de Coevorder club verlaten en maakt de overstap naar Thriantha in Schoonebeek. Herman Harmsen, huidig trainer van het tweede, zal na vier jaar het stokje van Elles Boer overnemen.

Stand. 1. Vonk 20 – 81, 2. VCZ 20 – 64 en 3. Olhaco Ds 2 20 – 63.

Bron: coevordenhuisaanhuis.nl