Volleybalheren Vonk slaan hun slag

De volleybalheren van Vonk hebben zaterdag in de strijd om de titel een belangrijke slag geslagen. Zelf won Vonk het altijd lastige uitduel tegen Annen met 1-3 en directe concurrent MSK Musselkanaal liet dure punten liggen tegen Tjoba uit Klazienaveen.

Vonk was goed bestand tegen de kampioenskoorts. Vanaf de eerste set stond de ploeg goed te spelen met de nodige servicedruk en met gevarieerd aanvalsspel. Ook de blokkering en de verdediging was in de eerste set solide. Vonk won dan ook overtuigend met 17-25.

Geduchte tegenstander

De tweede set liet Annen evenwel zien een geduchte tegenstander te zijn. Met name via de middenaanval scoorde de ploeg regelmatig goede punten. Vonk had er echter tijdig een weerwoord op en sloot de set met winst af: 22-25. In de derde set viel voor Vonk alles op zijn plaats en had Annen weinig meer in te brengen. Dankzij goede services en uitstekend verdedigend werk werd een overtuigende 14-25 setwinst geboekt. In de laatste set verslapte de concentratie bij de lijstaanvoerder en trok Annen de winst naar zich toe: 25-17.

Vonk staat met 71 punten uit 17 wedstrijden stevig bovenaan. Het op de tweede plaats staande MSK heeft 60 punten uit 16 wedstrijden. Op zaterdag 7 april spelen de volleybalheren om 18.00 uur in de Drostenhal tegen Olhaco HS4. Een week later staat eveneens in eigen huis de kraker tegen MSK uit Musselkanaal op het programma.

Bron: coevordenhuisaanhuis.nl