Heren struikelen over DAC

De heren van Vonk zagen hun kansen op het kampioenschap in de eerste klasse C aanzienlijk slinken door een verdiend 3-1 verlies in de uitwedstrijd tegen het Dedemsvaartse DAC. Aangezien naaste concurrenten Olhaco en Thriantha geen fouten maakten en hun wedstrijd beide met 4-0 wonnen, staat Vonk nu tweede in de poule, twee punten achter Olhaco en een punt voor Thriantha. Een van deze twee gaat noodzakelijkerwijs nog punten laten liggen in hun laatste wedstrijd, die ze tegen elkaar spelen, maar Vonk heeft een kampioenschap niet meer in eigen hand.

Verdedigen

De heren van Vonk konden bijna compleet aan de wedstrijd beginnen, en er was gekozen om beide spelverdelers Marco en Sebastiaan in de basis te zetten. Het idee hierachter was dat er zo een sterkere verdediging mogelijk was, maar DAC wist zo veel service-druk te produceren dat Vonk niet eens aan aanvallen toekwam, laat staan verdedigen. De doorgaans betrouwbare passing van Vonk bezweek onder de druk en leverde nauwelijks bruikbare ballen op aan Sebastiaan. De eerste set was met 25-13 vlot beslist in het voordeel van de Dedemsvaarters. De tweede set verliep volgens hetzelfde patroon nog dramatischer voor Vonk, en ook deze set ging naar DAC, met de bijna beschamende cijfers 25-8.

Heren 1

De heren van Vonk in actie

Eigen druk

De wetenschap dat de voorsprong op de concurrenten nu verdwenen was, werkte bevrijdend op de Coevorder mannen, en na een omzetting in de opstelling (Marco ging spelverdelen, Ralf kwam er in als hoofdaanvaller), begonnen ze hun normale niveau te benaderen. Vooral de eigen service-druk ging met stappen omhoog, en de blokkering verliep aanzienlijk soepeler. Echt greep op de Dedemsvaarter service kreeg men nog niet, maar Vonk wist de derde set relatief gemakkelijk naar zich toe trekken: 20-25. Ook in de vierde set leken de mannen op de goede weg, maar enkele goede service-reeksen van DAC kostten hun uiteindelijk toch de set (25-20), en Dedemsvaart won de pot volkomen verdiend met 3-1.

Laatste kans

Aanstaande zaterdag spelen de heren de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen het laaggeplaatste Pegasus. Een 4-0 overwinning zal in ieder geval de tweede plaats veiligstellen, en misschien kan er dan via PD-wedstrijden een plaats in de hoofdklasse worden afgedwongen.

© H.P. Braakman