Heren nemen de volgende horde

De mannen van Volleybalvereniging Vonk hebben afgelopen zaterdag een belangrijke stap gezet op weg naar het kampioenschap in de eerste klasse C, door Emmen in een uitwedstrijd met 0-4 te verslaan. De naaste concurrenten Olhaco en Thriantha maakte evenmin fouten, dus blijft de voorsprong van Vonk twee punten, met nog twee wedstrijden te gaan. Voordat de wedstrijd in Emmen van start kon gaan, moest er nog een noodreparatie aan een naar buiten stekende vloerbout worden verricht (goed werk Marco!), maar waar soortgelijke zaken eerder nog wel eens tot verstoring van de concentratie konden leiden, bleven de heren nu goed bij de les.

Onwennig

Omdat er twee basisspelers bij Vonk ontbraken (Sebastiaan Spang en Ralf Groeneveld), moest er gesleuteld worden aan de opstelling. Het tekort aan hoofdaanvallers werd opgelost door een van de reservespelers in te zetten, in plaats van te kiezen voor een totale omzetting van het team dat de laatste tijd steeds meer geolied presteert. Of het de onwennigheid was of dat de zenuwen wat begonnen op te spelen, feit was dat Vonk de eerste set wisselvallig speelde. Goede fases werden afgewisseld met slechte beslissingen, maar de heren trokken uiteindelijk met 22-25 wel aan het langste eind.

Flow

In de tweede set gooiden de mannen de onzekerheid van zich af, en begonnen ze enorme druk te zetten op Emmen, en dat bezweek vrij snel. Vonk kwam in een flow, en zoals bekend uit eerdere wedstrijden, kunnen de mannen dan fantastisch volleyballen. Uitstekende serves, killing blocks en goede beweging in het veld leidden ertoe dat Vonk de tweede set met duidelijke cijfers (9-25) op zijn naam bracht. In de derde set liep het lang op dezelfde manier, totdat libero Jeffrey Roelofs zich blesseerde. Dit zorgde ervoor dat er onrust in de verdediging sloop en Emmen zich enigszins kon herstellen. Maar ook deze set ging naar Coevorden, met 20-25.

Fraai

In de laatste set werd het team alsnog omgezet, om het gemis aan een libero op te vangen: Bart Ludwig ging terug naar de positie van hoofdaanvaller, en Rik Helmich voegde zich bij Iwan Noordman als hoofdblokkeerder. Het bleek een gouden greep, want Vonk liet bij vlagen zeer fraai en zelfverzekerd volleybal zien, wat resulteerde in een 13-25 eindstand. Vonk heeft flink zelfvertrouwen uit deze ontmoeting kunnen tappen, zodat de volgende wedstrijd, uit tegen DAC uit Dedemsvaart op vrijdag 15 april, zonder angst kan worden tegemoet gezien.

© H.P. Braakman