Heren rollen VCO op

De heren hebben de eerste hindernis op weg naar het kampioenschap genomen, afgelopen zaterdag werd het laaggeklasseerde VCO uit Onstwedde met 4-0 verslagen. Met nog drie wedstrijden te gaan, hebben ze nu een voorsprong van zeven punten op de nummers twee en drie (Thriantha en Olhaco), maar ze hebben wel een wedstrijd meer gespeeld.

Scherp

De  mannen hadden met elkaar afgesproken om geconcentreerd en scherp de wedstrijd in te gaan, en de Groningers geen moment het idee te geven dat er wat in de Drostenhal te halen was. Dit lukte bijzonder goed, en de eerste set was een goed voorbeeld van hoe goed ze kunnen volleyballen. VCO werd geen enkele kans gegund om hun ontregelende spel te spelen en zowel aanval, blokkering als verdediging waren uitstekend aan Coevorder kant. Vonk speelde bijna in de vertrouwde basis, alleen eerste spelverdeler Marco de Olde werd rust gegund, zodat Sebastiaan Spang aan de bak mocht, en Rik Helmich was afwezig. Verder speelden Iwan Noordman en Bart Ludwig als hoofdblokkeerders, Rolf van der Veen, Bjorn Schepers en Ralf Groeneveld als hoofdaanvallers en Jeffrey Roelofs als libero. De set werd uitermate vlotjes met 25-8 binnengehaald.

Verschil

Vonk H1 vs. VCOHoewel de heren zich hadden voorgenomen de concentratie vast te houden in het verloop van de wedstrijd, slopen er onvermijdelijk toch wat foutjes in het spel. Er was besloten om de diagonaal per set te wisselen, zodat ook alle wisselspelers aan de bak zouden komen en dat zorgde af en toe voor wat onrust. Het verschil in volleybalkwaliteit was echter zo groot dat Vonk de tweede set met 25-19 won, en de derde met 25-15. In de vierde set was het heilige vuur weer helemaal terug en walsten de heren met 25-11 over VCO heen. De hele wedstrijd was in een uurtje geklaard.

Spannend

Er wachten Vonk nog enkele spannende wedstrijden, om te beginnen tegen Emmen, uit, op 2 april. Met de huidige voorsprong hebben de heren een kampioenschap echter volledig in eigen hand, en hoeft er niet persé op misstappen van de concurrentie te worden gehoopt. Het is wel interessant om te zien hoe deze twee concurrenten elkaar op de laatste competitiedag zullen bestrijden.