Vonk pakt koppositie

Na de 3-1 overwinning op koploper Thriantha uit Schoonebeek afgelopen zaterdag, hebben de mannen van Vonk de koppositie in de eerste klasse C weer overgenomen. Ze staan nu 2 punten voor op naaste belagers Thriantha en Olhaco uit Hoogeveen, en hebben alle onderlinge duels met de concurrentie achter de rug. De kansen op het kampioenschap zijn weer in eigen hand, maar er volgen nog twee zware uitwedstrijden dus de strijd is nog lang niet beslist.

Zwak begin

Vonk H1 vs BokjenEindelijk was de ploeg weer eens compleet, dus zouden eventuele probleempjes in het veld weer opgelost kunnen worden. Er was een kleine aanpassing gedaan in de basisopstelling, waarin Bart Ludwig en Ralf Groeneveld van positie wisselden. Rik Helmich was nu samen met Bart hoofdblokkeerder, en Ralf samen met Rolf van der Veen en Bjorn Schepers hoofdaanvaller. Marco de Olde was zoals gewoonlijk de spelverdeler, en Jeffrey Roelofs libero.

Voor een goed gevulde tribune hadden de mannen afgesproken om alle gedachten aan druk en een kampioenschap te laten varen en zich te concentreren op waarom ze uiteindelijk volleyballen: het plezier in het spelletje! In het begin was daar niets van te zien en liep Thriantha fluitend uit naar een 0-7 voorsprong. Daarna kreeg Vonk wat greep op de tegenstander en ging de strijd meer gelijk op, maar via een tussenstand van 6-16 pakte Thriantha de set met 20-25. In de tweede set, waarin de niet slecht spelende Rik vervangen werd door Iwan Noordman voor iets meer stoppend vermogen, bleek Vonk de smaak meer te pakken te krijgen en, ondanks wat moeizame fases, wonnen de Coevordenaren de set met 25-22.

Ouderwets

In de derde set had Vonk duidelijk de overhand, en werd er weer ouderwets vrijuit gebald. Het publiek kreeg een bij tijden sprankelend Vonk voorgeschoteld, dat geen moment in de problemen kwam en de set met 25-19 naar zich toe trok. In de vierde set kregen de heren het echter weer wat moeilijker, waarschijnlijk omdat er toch weer wat spanning in de groep sloop. Thriantha begon daarnaast onderling wat te mopperen, en regelmatig te klagen bij de (prima) scheidsrechters, zodat de sfeer in het veld veranderde, en Vonk niet meer helemaal bij de les bleef. De mannen begonnen ook wat tegen zichzelf te spelen. Ondanks dit alles en dankzij de steun van het publiek wonnen ze de spannende set met 25-23.

Zaterdag 26 maart speelt Vonk thuis tegen het laaggeplaatste VCO, en moet het de volle vijf punten binnenhalen om het competitie-einde met vertrouwen tegemoet te kunnen  zien. Veel publiek is opnieuw gewenst!