De heren van Vonk worstelen door

De heren hebben afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen het laag geplaatste Kangeroe met 2-3 gewonnen. Ook nu moesten ze het karwei klaren met een zeer smalle basis (Bjorn Schepers, Sebastiaan Spang en Rik Helmich ontbraken) waardoor er bijzonder weinig wissel- en aanpassingsmogelijkheden waren. Tel daar bij op de wisselvallige vorm waarin Vonk de laatste tijd speelt, en geen enkele wedstrijd is een zekerheidje meer.

De eerste twee sets, na een wat stroef begin,  verliepen prima voor de Coevordenaren. Er was veel servicedruk, er werd met lef aangevallen en passend en verdedigend stak alles uitstekend in elkaar. Onder aanvoering van Rolf van der Veen, leek Vonk met 22-25 en 18-25 op weg naar een onverwacht soepele overwinning. In het begin van de derde set was er ook nog geen vuiltje aan de lucht voor de heren, maar naarmate de  set vorderde, sloop er meer angst en onzekerheid in de ploeg en werd het worstelen voor Vonk, en verloor het zijn 6 punten voorsprong. Kangeroe rook zijn kans en ging er vrijuit tegenaan. Uiteindelijk waren de Hardenbergers met 26-24 te sterk. In de vierde set raakte Vonk geen bal meer goed, en kon Kangeroe zonder moeite naar 25-18 doorlopen.

Gelukkig hervonden de mannen zich in de laatste set, de slordigheden gingen eruit en de concentratie kwam er weer in en de set werd met 8-15 binnengehaald. De eerste plaats is Vonk nu kwijt aan concurrent Thriantha uit Schoonebeek, dat zaterdag zijn wedstrijd met 3-1 won en dus nu één punt voor staat. Aanstaande zaterdag, 19 maart, is de topper Vonk – Thriantha, waarbij de heren hopen eindelijk weer eens compleet te kunnen aantreden en de smadelijke 4-0 nederlaag in de uitwedstrijd recht te kunnen zetten. Veel publiek is dringend gewenst!