Heren winnen van concurrent

Na een reeks van slechte wedstrijden, wist Vonk eindelijk weer eens een wedstrijd met enthousiast en goed spel te winnen, tegen een van de ploegen uit de top van de eerste klasse C, MSK uit Musselkanaal. Dit ondanks de afwezigen wegens blessures (Bjorn Schepers) en verplichtingen (Iwan Noordman en Remco Hiemstra, waarvan de eerste toch nog aanwezig kon zijn, en koud terug van een wintersportvakantie op de bank kwam zitten), waardoor eigenlijk maar één opstelling mogelijk was, iets waar ook MSK duidelijk last van had. Duizendpoot Sebastiaan Spang nam de spelverdeling op zich, en vaste spelverdeler Marco de Olde ging op de diagonaal.  De heren wonnen de wedstrijd uiteindelijk gemakkelijk met 3-1, en staan nu weer eerste in de poule, samen met Thriantha.

Overrompelend begin

De heren van Vonk begonnen de wedstrijd overrompelend; er werd uitstekend geserveerd en dat bleek de sleutel tot de wedstrijd te zijn. Het meest opvallend, echter, was dat de mannen weer speelplezier en zelfvertrouwen lieten zien, ondanks dat MSK een spelletje speelde dat Vonk niet erg ligt, met veel eerste en tweede retourballen en prikwerk. De Coevordenaren haalden met een goed sluitende verdediging de set met 25-11 binnen, onder aanvoering van een prima spelende hoofdaanvaller Rolf van der Veen en libero Jeffrey Roelofs.

Angstig

De tweede set kende ook weer een goede start voor Vonk, maar al snel begonnen de mannen weg te zakken, de service begon minder te lopen, de aanval werd angstig en de verdediging stond duidelijk minder strak georganiseerd. MSK putte er hoop uit en begon sterker te spelen. Ze liepen uit naar een 20-24 voorsprong en ondanks een relatief sterke eindsprint van Vonk hengelden de Musselers de set met 23-25 binnen.

Herstel

Vonk kon gelukkig het sterkere spel van het einde van de tweede set vasthouden en liep vrij eenvoudig weg van MSK. Zonder briljant te spelen, maar wel door zich te concentreren op de zwakke plekken van de tegenstander, trokken de heren de derde set met 25-19 naar zich toe. In wat de laatste set zou blijken te zijn, was de spirit van de eerste set weer helemaal terug en kwam Vonk geen moment meer in de problemen: 25-11. Iwan verving hoofdblokkeerder Ralf Groeneveld in de laatste set, zodat alle spelers van de basis even konden proeven van het hervonden zelfvertrouwen en plezier.

Zaterdag 12 maart staat de uitwedstrijd tegen het laaggeplaatste Kangeroe uit Hardenberg op het programma, en hoewel ook daar enkele spelers niet bij aanwezig zullen zijn, kan Vonk die wedstrijd met flink wat vertrouwen tegemoet zien.