Heren verliezen

De mannen van Vonk zijn zaterdag tegen een tamelijk onverwachte nederlaag aangelopen in het duel tegen het jonge team van DAC uit Dedemsvaart. De smalle basis, waar de heren al enige tijd mee te kampen hebben, leek gisteren aanvankelijk niet zo’n probleem; hoofdblokkeerder Iwan Noordman was op vakantie maar voor de rest was het team compleet.

In de eerste set bleek het probleem echter levensgroot: nadat de eerste ballen op knullige manier waren uitgeslagen, tekende het vormverlies bij de aanvallers zich duidelijk af, en werd DAC in het zadel geholpen. Helaas is een omzetting op dit moment nauwelijks mogelijk zonder het hele team om te gooien, dus de hoop was dat de mannen zichzelf zouden hervinden. Dit bleek niet het geval, en ook de doorgaans goede Coevorder blokkering zakte ver weg, en de passing, die aan het begin van de set prima verzorgd was, werd minder en minder. DAC kon vrolijk blijven scoren en Vonk verloor de set met een enigszins beschamende 14-25.

In de tweede set richtten de heren zich met hun service meer en meer op de libero van DAC en kon daardoor meer punten bij elkaar sprokkelen. Ook de aanvallers wisten af en toen de gaatjes weer te vinden, en ondanks dat Vonk nog lang niet op het oude niveau speelde, ging de set gelijk op. Op het kritieke moment maakten de heren echter meer persoonlijke fouten dan Dedemsvaart en ging de set met 24-26 naar DAC, terwijl de derde set met 25-23 in Coevorden bleef. Inmiddels was nog hoofdaanvaller Bjorn Schepers uitgevallen met een knieblessure, zodat er nog meer omzettingen in het team noodzakelijk waren. Desondanks leek Vonk de vierde set naar zich toe te trekken, maar opnieuw werd fout op fout gestapeld, ditmaal in de passing. Zo kon DAC in één servicebeurt een 16-12 achterstand ombuigen naar een 16-18 voorsprong. Vonk gaf de moed toen op en DAC liep door naar een 21-25 eindstand. Het team dat de wedstrijd eindigde leek qua opstelling ondertussen nauwelijks meer op het team dat begon: Sebastiaan Spang had de spelverdeling van Marco de Olde overgenomen, Marco de Olde de positie van Bart Ludwig, Bart de midpositie van Rik Helmich, Remco Hiemstra de hoofdaanval van Bjorn en libero Jeffrey Roelofs moest ook opdraven ondanks dat hij nog een lichte trainingsachterstand had. Alleen Rolf van der Veen en Ralf Groeneveld eindigden waar ze begonnen.

Vonk blijft weliswaar de virtuele koploper in de eerste klasse C, maar gezien het programma is het gewenste kampioenschap nog lang geen zekerheid. 5 maart spelen de heren opnieuw een thuiswedstrijd, en opnieuw zullen twee spelers, Remco en Iwan, zeker niet aanwezig zijn, en is het afwachten of de genezing van de blessure van Bjorn zich gunstig zal ontwikkelen.

Van deze wedstrijd is ook verslag gedaan op de website van de Coevorden Huis aan Huis.