Vonk Dames 1 wint derby tegen Dalen Dames 2

Afgelopen zaterdag moest het eerste dames team van Vonk spelen tegen Dalen Dames 2. Na de slechte wedstrijd tegen Dac Dedemsvaart, wilden ze toch wel laten zien dat ze konden volleyballen, want dat kunnen ze!

Dalen was met een selectie van 10 dames naar Coevorden gekomen, terwijl Vonk gewoon met de 8 meiden van het eerste team het veld op kwamen! Scheidsrechter Marjolein kon pas een kwartier later dan de officiële starttijd het eerste fluitsignaal voor de service geven, doordat de wedstrijd daarvoor beslist moest worden in een vijfde set. De dames van Vonk raakten hierdoor niet van de wijs en waren enthousiast: ze juichten voor de punten en het plezier straalde van de gezichten van onze meiden af! Ze kregen in deze set al snel een voorsprong en gaven die eigenlijk niet meer weg. De set werd gewonnen met 25-19.

In de tweede set kwam Vonk gelijk op achterstand, maar ondanks veel vechtlust kwamen ze weer bij! De tweede set kwam in een spannende eindfase. Uiteindelijk wist Dalen de set met twee goede aanvallen naar zich toe te trekken: de stand werd 23-25.

Op naar de derde set. Vonk ging er weer vol voor! En dat was te zien, goede opslagen, mooie aanvalspunten. Dalen had het gat op rechtdoor zitten, en daar scoorden de dames van Vonk mening punt mee! Ook blokkerend pakte Vonk de punten. De derde set eindigde dan ook in het voordeel van Vonk: 25-19.

De vierde set begon heel slecht. De dames van Vonk kregen geen grip op de service van de tegenpartij. Wederom een achterstand en nu van 12-1. De missie om bij te komen leek onmogelijk, maar onze dames waren wederom strijdlustig en punt voor punt kwamen ze weer bij. Het ging nog een paar punten gelijk op, maar bij de stand 19-19 wist Dalen uit te lopen en kwam Vonk niet nog een keer bij. De vierde set was voor Dalen.

Een vijfde set moest dus de beslissing brengen. Dalen begon met de opslag. Bij het wisselen van speelhelft stond Dalen voor. Het was voor de dames van Vonk best moeilijk om enthousiast te blijven en het geloof er in te houden dat ze de wedstrijd nog konden winnen! Bij een achterstand van 13-11, tijdens een time out, kreeg Vonk een laatste peptalk. Desondanks kreeg Dalen een matchpoint op de stand 14-12, maar wist deze niet te verzilveren. Vonk wist gelijk te komen op een stand van 14-14…. Het werd nog een mooi spannend slot en de dames van Vonk wisten de laatste set met 17-15 naar zich toe te trekken!

Het was een mooie en spannende wedstrijd in een goed gevulde Drostenhal! De dames van Vonk zijn vast beraden dit goede spel door te trekken naar volgende week, dan staat VCZ in Zuidwolde op het programma.

Natuurlijk was er tijdens deze wedstrijd tegen Dalen ook nog tijd voor de mini van de week: Vera Beenen! Vera heeft de dames van Vonk in deze derby ontzettend goed aangemoedigd en ze schreef dit stukje ook nog helemaal zelf:

Ik vind het heel leuk en ook een beetje spannend. En ik zit ongeveer 2 of 3 jaar op volleybal. Ik ben op volleybal gegaan omdat het me heel leuk leek en ik keek altijd naar mijn zus. En ik vind het t-shirt heel mooi en mijn trainsters heten Marit en Heleen!

Vera Beenen

 

Eén reactie

Reageren is niet (meer) mogelijk.