Vonk Dames 1 verliest van DAC

Afgelopen zaterdag mocht dames 1 aantreden tegen DAC Dedemsvaart dames 1.

De eerste set begonnen de dames van Vonk voortvarend. Ze kwamen gelijk op een voorsprong. Heel lang wisten ze deze voorsprong vast te houden. Maar bij de stand 20-20 kwam DAC langszij. DAC kwam voor te staan met 24-21. De trainer van Vonk deed een laatste noodgreep en deed een wissel. Met veel geknok, een beetje geluk, wisten de dames van Vonk toch de 1e set naar hun toe te trekken met 27-25.

Ook in de tweede set startten de dames met een voorsprong, maar wederom kwam DAC langszij. De dames konden doen wat ze wilden, maar DAC scoorde meer en Vonk kwam maar niet tot scoren. Ze kregen geen grip op de mid aanval, en helaas verloor Vonk de set.

DAC bleek steeds meer in hun spel te komen, en bij Vonk ging het steeds slechter. Er werden veel fouten gemaakt: er werd niet gescoord, fouten opslagen, pass fout… alles wat fout kon gaan, ging fout. Vonk speelde niet meer tegen DAC, maar tegen zichzelf met een diep dal waar ze maar moeilijk uit konden komen. Ook de derde set werd verloren.

De Vonk dames wilden natuurlijk proberen om de vierde set te winnen zodat ze een vijfde set konden spelen, maar de nummer zes van DAC serveerde Vonk helemaal weg. Ook een wissel bij de 2-11 achterstand kon geen ommekeer brengen in de set. Deze set werd dik verloren.

Dames 1 weet jammer genoeg weer wat verliezen is. De komende twee weken gaan de dames hard trainen, zodat ze zaterdag 31 oktober om 14:00 uur thuis in de Drostenhal tegen Dalen 2 kunnen gaan vlammen!

Ondanks het verlies van de dames heeft Anouk Jansen, mini van de week, ontzettend genoten en de dames flink aangemoedigd. Anouk heeft onderstaande stukje nog helemaal zelf geschreven.

Ik vind volleybal leuk, omdat ik de wedstrijden leuk vind. Ik vind het best wel leuk om op de bankte zitten, want het is leuk om te zien hoe een hoger niveau volleybalt. Ik zit zelf in mini 2. Ik vind volleybal ook leuk omdat mijn vriendin er ook op zit. Mijn trainsters zijn Marit en Heleen. Ze zijn er ook bij bij de wedstrijden. Ik vind mini van de week heel leuk!

Anouk Jansen

Anouk te midden van Dames 1