Bedankt

Van Henk Woertel ontvingen wij het onderstaande bericht.

Via deze route wil ik iedereen bedanken, die mij een overweldigende verrassing bezorgde op zaterdag 10 oktober. Ik werd naar de sporthal gelokt met een vriendelijke mail van Marianne Fekkes om om 5 uur in de sporthal aanwezig te zijn, omdat het bestuur van de vereniging mij wilde bedanken voor alle tijd die ik in de vereniging heb gestoken.Ik had na ongeveer 30 jaar ononderbroken actief Vonk lid te zijn geweest besloten om nu ook te stoppen met mijn laatste activiteit voor Vonk (trainen en coachen van een jeugdteam) opdat ik de zaterdagen nu vrij kon inplannen, zonder sportieve verplichtingen.

Ik rekende op iets kleins, maar het werd iets groots.
Ik wist nergens van, mijn vrouw Marleen en mijn kinderen Ramon en Eline hadden alles goed geheim weten te houden.
Toen ik om 5 uur de sporthal betrad werd ik al fijntjes door Albert Hilbrands onderschept en mocht ik niet verder dan de kantine.  Toen mijn hele gezin zich meldde (Marleen was al met mij meegekomen) begon ik wat meer vraagtekens te zetten bij alles en nadat Rolf van de Veen met een grote grijns op zijn gezicht zich meldde werd ik toch wel een beetje bang dat het misschien wat groter zou worden dan ik het me had voorgesteld.

Als extra verrassing mocht ik me omkleden (kleding was achter mijn rug om al helemaal geregeld met mijn thuisfront) en moest ik in de kleedkamer wachten. Mijn vrees werd groter. Toen ik uiteindelijk de zaal mocht betreden werd ik begroet door mijn medeVonkers en moest ik al luisterend naar een welkomstlied door een erehaag van Vonkers. Het was een haag van jong en oud en Ik geef toe, dat ik het er best wel moeilijk mee had om iedereen zo te zien en dat allemaal voor mij. Nu ik dit zo schrijf en er aan terugdenk krijg ik weer een brok in mijn keel.

Ook geef ik eerlijk toe dat ik zo beduusd was dat ik de woorden van het lied niet heb verstaan, alleen Henkie bedankt. Gelukkig heb ik later de tekst gekregen en ik wil ook de schrijvers van dit lied bedanken (Tessa en Marit).

Na een begroeting en dankwoord, namens het bestuur, door Annick kreeg ik cadeaus en tot mijn grootste verbazing een bord aan de muur met als tekst: Henk Woertel center court. Ik was echt overdonderd en even uit mijn doen (nog steeds een beetje, als ik er aan denk).

Na al deze eer, heb ik nog heerlijk even met mijn oude teamgenoten, als een mini van de week, lekker ouderwets kunnen inspelen en zoals het bij de mini van de week hoort de eerst opslag gedaan. Wat voelde dat weer vertrouwd.

Ik heb de beelden nu al weer vele malen aan me voorbij laten gaan en nog steeds ben ik nog wat beduusd van het hele gebeuren.

Ik wil nogmaals zeggen: BEDANKT voor dit geweldige moment. Dit zal ik mijn leven lang niet vergeten.

Ik zie jullie wel weer in de sporthal.
Henk Woertel

Meer foto’s van de huldiging zijn hier te vinden.