Dames 1 speelt tegen Thriantha

Dames 1 mocht na de verloren bekerwedstrijd afgelopen maandag de eerste thuis-speel-zaterdag aantreden tegen het Schoonebeekse Thriantha. Het team van Thriantha is ten opzichte van vorig jaar sterk veranderd.  Er zijn vele spelers weggegaan, en dus zo ook vele nieuwe bijgekomen. Het is altijd leuk om tegen Thriantha te spelen, want er spelen ook een stel oud Vonk dames in.

In de eerste set starten de dames van Vonk gelijk met een voorsprong. Ze hadden veel servicedruk en eigenlijk had Triantha weinig in te brengen. Op de stand 24-19 maakt Thriantha ook nog eens een opslagfout en de eerste set werd zo door Vonk gewonnen.

In de tweede set begon Thriantha te spelen. Vonk kreeg geen grip op de snelle aanval op buiten, die bij een 4 bleef hangen: de blokkering van onze dames stond te ver naar buiten. Verder kwam Vonk zelf niet tot scoren en werd de hele set achter de feiten aan gelopen. Het werd onmogelijk om de set winnend af te sluiten. De stand was 1-1.

De derde set  begonnen de dames van Vonk wederom goed te serveren. Thriantha had moeite met het brengen van de pass. Vonk kwam al snel met 11-2 voor te staan.  De voorsprong bleef in deze set aardig constant met steeds 6 tot 8 punten: de set werd met 25-17 gewonnen.

Ook de vierde set pakt Vonk de voorsprong door goede servicebeurten. Deze set kregen ze ook een klein beetje controle over de snelle bal van Thriantha op buiten, die meerdere keren goed werd afgeblokt! Ook deze set werd winnend af gesloten en wel met 25-17. Kortom: een terechte  3-1 overwinning voor de dames 1 van Vonk.

Op naar volgende week. Dan mag dames 1 thuis om 14.00 uur aantreden tegen Dac Dedemsvaart!

 

mini van de week

En natuurlijk hadden de dames deze eerste thuis-speeldag ook een mini van de week en dat was: Hedwig Hiemstra!