Dames 1 bekert tegen De Bevers 2

Maandag 5 oktober speelde Dames 1 thuis tegen De Bevers 2, de tegenstander in de beker. De Bevers 2 spelen 3e divisie, dat is dus wel 2 klassen hoger dan dames 1.

De dames hadden er zin in, want eigenlijk wilden ze gewoon winnen! Na de yell betraden ze het veld en kort samengevat: de eerste set hadden ze helemaal niets in te brengen! Het leek wel de finale wedstrijd van Nederland-Rusland. De dames van Vonk hadden helemaal niets in te brengen. Ook als ze de video challenge gehad hadden, had dit hun niets geholpen. De dames werden compleet weg geserveerd. Geen pass kwam aan, waardoor de aanval niet gemaakt kon worden. Daarbij was de midaanval van de tegenpartij zo super snel, dat de dames waren steeds te laat. De Bevers waren gewoon een klasse beter deze set.

De tweede set: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ook deze set was de start niet goed. Zouden de volleybalsters al voor 20:00 in de kantine zitten? Maar wat er gebeurde…. De oorzaak, geen idee, maar op eens begonnen de dames er weer plezier in te krijgen. De Bevers maakten enkele fouten en Vonk ging leuke punten scoren en kwamen aardig terug in de wedstrijd. De set kon niet meer winnend afgesloten worden, maar als de dames dit kunnen doortrekken naar de derde set…. Dat zou toch mooi zijn!

De derde set werd gelijk gestart met een kleine voorsprong. Voor het eerst in de wedstrijd kon worden gezegd: wij stoat veur!!! De Bevers kwamen nog wel terug, maar Vonk toonde vechtlust. Alle ballen probeerden ze van de vloer te halen, mooie ballen werden aanvallend gescoord. Aan het eind van de set werd het nog wel spannend, maar uiteindelijk wisten de dames de derde set naar zich toe te trekken met 25-23.

Helaas kwam Vonk in de vierde set gelijk weer op achterstand. Ze probeerden van alles, hadden veel mooie rally’s, maar toch lukte het niet om de achterstand weg te werken. Helaas werd de vierde set verloren en zo dus ook de wedstrijd.

Op naar zaterdag, dan mogen de dames van Vonk in de reguliere competitie aantreden tegen het Schoonebeekse Thriantha.