Goede start Vonk

Zowel de heren als de dames van volleybalvereniging Vonk zijn het nieuwe seizoen uitstekend begonnen met een 4-0 overwinning. De heren moesten voor hun eerste wedstrijd naar Zwartsluis afreizen om daar aan te treden tegen het eerste herenteam van Pegasus, een nieuwkomer in de eerste klasse C. Aangezien er nogal wat personele wijzigingen zijn geweest bij de Coevordenaren, is de doelstelling voor dit jaar niet het kampioenschap, maar de basis van vorig seizoen kon toch grotendeels opgesteld worden.

Vonk Heren 1 in actie in ZwartsluisWaar in voorgaande wedstrijden nogal eens aarzelend werd gestart, waren de heren nu vanaf het begin scherp, en werd er snel een voorsprong opgebouwd. Het spel was degelijk en bij vlagen zelfs erg goed, zodat de voorsprong eenvoudig uitgebreid kon worden tot aan de 25-20 eindstand. De tweede set werd met duidelijk minder focus begonnen, en Vonk keek zelfs even tegen een achterstand van 5 punten aan. Daarna was de concentratie weer terug, en konden de heren de set winnend afsluiten, opnieuw met 25-20. In de derde set spatte de spelvreugde eraf, en werd Pegasus met 25-15 opgerold.

In de vierde set werden er hier en daar wat dingen omgezet, zodat ook de bankzitters hun speeltijd konden meepakken. In plaats van een misschien voorziene terugval, bleek Vonk nog scherper te kunnen spelen. In de eerste plaats door de uitstekende invalbeurten, maar ook door de extra motivatie en concentratie die de verandering in spelerposities teweeg bracht. De set werd afgesloten met een 25-12 winst.

Vonk zal over twee weken aantreden in een uitwedstrijd tegen MSK uit Musselkanaal.

Dit wedstrijdverslag is ook te lezen op krantvancoevorden.nl, zuidoosthoeker.nl en coevordenhuisaanhuis.nl

Eén reactie

Reageren is niet (meer) mogelijk.