Vonk Dames 1 wint van V.C.Z. Dames 1

Het eerste damesteam van volleybalvereniging Vonk heeft afgelopen zaterdag in Zuidwolde gespeeld tegen het eerste damesteam van V.C.Z in de Wessels Boerhal. De dames wonnen met 1-3. Trainster en coach Elles geeft aan: “Het was geen goede wedstrijd van de dames, maar ze zijn er wel in geslaagd vier belangrijke punten mee te nemen naar Coevorden.”

De dames begonnen goed in de eerste set. Ze liepen uit, hielden druk, kwamen veel punten voor, maar toch maakten ze het zichzelf soms ook moeilijk. V.C.Z. kwam door een goede servicebeurt terug, maar in het slot van de set, wisten de dames van Vonk de set naar zich toe te trekken: 22-25. In de tweede set was het niveau flink onder de maat. Ook twee time-outs kon de ploeg uit Coevorden niet op de rails brengen. V.C.Z. kon hierdoor steeds verder uitlopen en de dames konden er niet meer in slagen de achterstand weg te werken: 25-13. In de derde set kwam de spanning weer terug in de wedstrijd, beide teams gingen zeer gelijk op. Even verloren de dames in deze set hun focus, want er werd kort tegen een achterstand aangekeken. Maar, in tegenstelling tot de tweede set konden de dames nu wel punt voor punt dichter bij V.C.Z. komen. De dames gingen zelfs V.C.Z. voorbij en wonnen de set met 23-25. De vierde set leek bijna een kopie van de derde set. Wederom kwamen de dames op een achterstand, en wederom vochten de dames terug en haalden de setwinst binnen: 23-25.

In Zuidwolde was het overigens een leuk weerzien met de oud trainer van de dames, Henk den Olde. Henk is nu de coach van het eerste damesteam van V.C.Z. De thuiswedstrijd tegen V.C.Z. moest door omstandigheden worden gestaakt en wordt maandag 2 februari uitgespeeld in de Drostenhal. De stand in sets is toen geëindigd in het voordeel van de dames van Vonk: 2-0. De derde set had toen een stand van 9-13 in het voordeel van V.C.Z. Iedereen is welkom om te komen kijken naar de ontknoping van deze wedstrijd!