Nieuwe website met videobeelden over abitrage

Enkele weken geleden is een nieuwe website, waarin enkele honderden filmpjes staan die de opleiders kunnen gebruiken bij het vormgeven van hun modules, gelanceerd. Een website die de afgelopen jaren vorm gegeven is door een groep zeer enthousiaste vrijwilligers. Een enorm werk, maar met een geweldig resultaat.

Deze website werd met enthousiasme ontvangen door de aanwezige opleiders en zij gaven aan dat een lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan. Eindelijk een instrument dat hen kan helpen, waarbij ze eenvoudig kunnen selecteren op onderwerp. De opleiders kunnen de filmpjes gebruiken als didactisch hulpmiddel bij de invulling van diverse modules. Door bijvoorbeeld het laten zien van een filmpje kunnen zij de deelnemers aan de module uitnodigen te onderzoeken hoe een scheidsrechter zou moeten handelen of hoe een spelregel in elkaar zit. Echt een ondersteuning bij de activerende didactieken die de opleiders van de Nevobo hanteren.

De website is echter ook interessant voor andere belangstellenden. Om iedereen gebruik te kunnen laten maken van deze filmpjes treffen jullie hieronder een korte handleiding. Echt een aanrader voor alle liefhebbers van volleybal.

Handleiding gebruik arbitrage video website:

Ga naar de volgende website: www.arbitragevideo.volleybal.nl
Als je ingelogd bent zie je:

 • Username: vul hier in je gebruikersnaam van www.volleybal.nl en http://nieuw.nevobo.nl
 • Password: vul hier in je wachtwoord dat je ook gebruikt voor bovengenoemde websites
 • Eventueel kan je het hokje aanvinken om de gegevens te onthouden

In het volgende scherm kan je je selectiecriteria opgeven:

 • Bij Category kan je kiezen voor Indoor, beach en zitvolleybal.
 • Bij Level kan je liezen voor Internationaal, nationaal en regionaal
 • Bij Search kan je zelf zoektermen invullen, bijvoorbeeld “netfouten”.

Het systeem is nog niet zodanig gevuld dat voor alle selectiecriteria al veel filmpjes ingevoerd zijn. De meeste filmpjes vind je bij “Internationaal” en “indoor”.

 • Als je zoekcriteria hebt ingevoerd gebruik je de knop “Search”.

In het volgende scherm komen alle items te staan die te maken hebben met de zoekterm die je ingevuld hebt. Per item zie je achtereenvolgens:

 • De datum waarop het filmpje is gemaakt
 • Een titel voor het filmpje, zodat je globaal weet waar het filmpje over gaat.
 • Een beschrijving wat je ziet in het filmpje
 • De lengte in tijd van het filmpje
 • De grootte van het filmpje in MB’s.
 • Een vergrootglas

Als je een filmpje gekozen hebt, maak je gebruik van het vergrootglas door daar op te klikken, waardoor je op de volgende pagina komt. Op deze pagina zie je in de verschillende tekstblokken informatie over het filmpje. Door te klikken op het filmpje speelt deze af. Door op het filmpje dubbel te klikken wordt het scherm vergoot. Door rechts onder in het scherm op de beschikbare button te klikken wordt het beeld weer verkleind.

Wij wensen iedereen veel kijk- en leerplezier!

Arbitragevideoplatform