Leerzame en sportieve clinic van Edwin Benne

Afgelopen donderdag kwam Edwin Benne, voormalig volleybalinternational en oud bondscoach van de Nederlandse volleybalmannen, naar onze vereniging. Wij waren speciaal door de volleybalbond NeVoBo voor deze unieke trainingssessie geselecteerd.

De avond begon om 19:00 uur met een theoretisch gedeelte in de kantine van de familie Regtop. Benne startte met een korte toch imposante introductie, maar benadrukte duidelijk: “ondanks mijn staat van dienst, ben ik echt een van de mensen uit de volleybalgemeenschap”. De presentatie van Benne was zeer interactief. Zo mochten onze trainers zelf thema’s aandragen, van de houding tijdens het passen tot het teamproces. “Dit laatste is essentieel”, aldus Benne: “Een team is pas goed met zijn allen”. Naar de woorden van Benne werd met volle aandacht geluisterd door zeker 30 trainers en leden vanuit Vonk en 10 geïnteresseerden van buitenaf.

In de tussentijd was de tribune in de Drostenhal al aardig volgestroomd. Deze goed gevulde tribune keek toe hoe de theorie werd omgezet in de praktijk. 14 sportieve meiden uit de A en B jeugd voerden de opdrachten van Benne met enthousiasme uit. Er werd hard gewerkt en de meiden konden bij het goed uitvoeren van een oefening rekenen op luid applaus van het publiek. De oefeningen varieerden in intensiteit en moeilijkheidsgraad. Het was al met al een geslaagde, sportieve en bovenal leerzame avond, waarin Benne Vonk bedankte voor het warme en goede ontvangst. Hetgeen hij niet anders van Vonk gewend was, want in het verleden kwam hij eerder naar Coevorden, toen als speler van Jong Oranje, om deel te nemen aan het Vonktoernooi!

Benieuwd naar alle foto’s die gemaakt zijn deze avond? Klik dan hier.